Giften

Draag je de Botter BU130 “Trui” een warm hart toe? We kunnen je financiële hulp goed gebruiken! Een houten schip als de Trui heeft constant onderhoud nodig, van klein tot groot. Daarbij proberen we zoveel mogelijk onderhoud zelf te doen in plaats van uit te besteden aan een scheepswerf. Zo geven we onze scheepstimmer-vaardigheden door aan nieuwe generaties studenten, en houden we tegelijkertijd het varen betaalbaar voor studenten. Maar alle onderhoudsmaterialen, hellingkosten en af en toe wat hulp van een echte scheepstimmerman kost natuurlijk wel geld! Zo kosten 10 bussen tixophalte (kit) €60, een dag op de helling liggen zo’n €100, en hout voor een nieuwe gang meer dan €1000.

Daarom kan je Trui op diverse manieren financieel ondersteunen:

  • Door lid te worden van de Vereniging Vrienden van Trui
  • Met een eenmalige donatie (klein of groot, alles is welkom!)
  • Met een periodieke schenking

Schenkingen kunnen worden overgemaakt op NL49 INGB 0003 0301 94 ten name van “Stichting tot behoud van de BU 130”. We vinden het leuk om te horen wie er doneert via vvt@bu130.nl!

Bij het doen van eenmalige of periodieke schenkingen is het goed om te weten dat Trui een Culturele ANBI is. Daardoor kan je 125% van de waarde van je schenkingen aan de stichting aftrekken van je inkomstenbelasting. Dat voordeel kan je natuurlijk ook ten goede laten komen aan Trui: jij doneert netto hetzelfde, maar wij ontvangen tot wel het dubbele! Voor eenmalige donaties geldt een drempelbedrag, voor periodieke donaties over minimaal 5 jaar is dit niet het geval. Zie hiervoor de informatie van de belastingdienst: https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/nl/aftrek-en-kortingen/content/gift-aftrekken. Er is ook een handige online rekentool waarmee je je eigen situatie en exacte voordeel kan doorrekenen: https://anbi.nl/calculator/

Periodieke gift afspreken

Lijkt het je op basis van bovenstaande een goed idee om een periodieke donatie aan de stichting te doen. Dan komt daar een klein beetje papierwerk/administratie bij kijken om de boel te formaliseren. Het gaat als volgt:

  1. Download het formulier “Periodieke gift in geld” bij de Belastingdienst: Hier
  2. Vul het in en onderteken het
  3. Stuur het aan de Stichting. Zie Contact voor de adresgegevens. Inscannen en mailen naar de penningmeester mag ook.
  4. De stichting stuurt daarna 1 ondertekend exemplaar retour voor je eigen administratie.