Meer kromhouten

Woensdag 8 mei zijn Johan en ik weer langs houthandel Van Dijk in Laren geweest om de rest van de inhouten uit te zoeken. Een tijdje terug hadden we drie extra mallen gemaakt, voor één nieuw inhout bleek nog voldoende hout op zolder te liggen dus met twee mallen in de trein togen we richting Laren. Eenmaal daar aangekomen hebben we een paar uur over de stapel hout geklommen om de juiste stukken hout uit te zoeken. Tevreden met de keuze lieten we een werknemer die erg handig is met een vorkheftruck de stukken eruit halen. Hieronder is een filmpje te zien van de laatste krommer die uit de stapel wordt getrokken:

Nog een foto van de eerste krommer die uit de stapel wordt gehaald:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Een laatste keer de mallen op de krommers leggen bevestigd dat we de juiste stukken hebben:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Om onszelf tijdens de restauratie wat tijd te besparen laten we de krommers al op breedte zagen door een zagerij in Lienden. De stukken hout die aan weerszijden van het stuk voor het inhout overblijven zullen in platen van 84 en 53 mm worden gezaagd. De houthandel zal de krommers naar zagerij brengen en het plan is dat we zelf de gezaagde delen met een aanhanger ophalen en naar de helling in Elburg brengen.

Alle inhouten zijn nu uitgezocht en besteld, nu moeten we binnenkort alleen nog even naar de Almenum Houtcompagnie In Harlingen om een definitieve keuze te maken voor een plaat voor het vlakdeel.

Reacties plaatsen is niet mogelijk.