De laatste keer?

De restauratie gaat bijna beginnen en het is al weer een tijdje geleden dat we een update hebben gegeven. Hoog tijd voor wat meer inhoudelijk nieuws!

Begin april was de brief van het Prins Bernard fonds binnen waarin ze het volledig aangevraagde bedrag toekennen. Wij zijn daar super blij mee! Er loopt nog een aanvraag bij Fonds NH1816, daarover is eind deze maand meer bekend.

De camping is ook geregeld. We kunnen terecht op camping Sudersé in Workum. Geweldig!

Tijdens ons laatste overleg hebben we de planning en klussenlijst nog eens doorgenomen zodat we niets gaan vergeten (of in elk geval zo min mogelijk). Zo bedachten we dat nog niet al ons hout in Workum ligt. Gelukkig komt er nog een transport van Harlingen naar Ivor en kan het daar als het goed is bij mee. Daarom hebben we nu een afstreeplijst waarop we alles zetten wat we nog moeten doen. In de komende weken zou het alleen maar een kwestie moeten zijn van dingen afvinken en dan is alles geregeld 🙂

Ook is de promotie op de Bolk in een hogere versnelling gekomen. De prachtige posters van Wiebe hingen er al een tijdje, maar zoals iedereen weet gaat de liefde van de Bolker door de maag. Dus wat beter te doen dan een Restauratie promotiemaaltijd te organiseren. Een drukke en heerlijke maaltijd met onder andere Botterballen en Botterkoek. En bij elke gang een enthousiast verhaal waarom het zo leuk is om in de zomer te komen klussen.

En het laatste nieuwtje: vandaag zijn er tijdens het varen mallen gemaakt zodat we op 26 mei nog een paar mooie krommers kunnen uitzoeken bij de houthandel in Harlingen. Die komen in het voorschip, want daar zitten er wat weinig op sommige plekken. Bovendien kunnen we er mooi bij als het voordek er toch uit ligt. De 26e gaan we ook langs bij Ivor om de laatste details te bespreken. En dan is het nog maar een paar weken totdat we de 19e juni het water uit gaan.

Kom je ook helpen? Doneer of kom klussen!

Vaardag 7 mei 2023: De laatste keer naden aanslaan bij het oude voordek door Lea! Op de rechter foto heeft Wiebe een mal gemaakt voor een extra inhout, deze komt tussen de 2 rechterspanten.

Reageer