Dinsdag: daar kunnen nog wel even op teeren

“Vandaag was een drukke dag. Het krophout is gelijmd. De knie van de achterhoos is onthoofd met een handzaag. We hebben twee stukken hout gevonden om erop te frutten. Huib heeft een begin gemaakt met de voorbereidingen voor het infrezen van de prisma’s, wat een hele prestatie is voor iemand die nog nooit met een bovenfrees heeft gewerkt. Vink en Emilio hebben de laatste stukken voordek gebreeuwd. Dit alles werd onderbroken door een enorm spektakel, toen Ivor met een vorkheftruck de nieuwe bakboordboordrand over de boot naar zijn bestemming toehees. Tussen de middag had Vink flink geomeleerd en deze met een topping van bieslook en een vulling van geitenkaas geperfectioneerd. Er is meer gebeurd, maar ik vind het zo wel genoeg.” – Jaap

“Ik heb met Emilio draadeinden uit een knie gepeuterd en durfde zelfs de dikke boor in de boordrand te zetten. Voor het avondeten heb ik veganistische stroganoff gemaakt met serranoham+meloen vooraf. Verder heb ik de bakboordboordrand geteerd zodat ie aan het dek kan plakken. Verder is het dek verder gepekt en de bakboordboordrand zit erop.” – Evelien

Reageer