Landingspilsje in Workum en bonte avond in de krabbenton

Landingspils in Workum en bonte avond in de krabbenton

Vanochtend om acht uur de zeilen gehesen en den oever uitgezwaaid. Bij zonsopgang naar de netten gecruisde. De netten stonden in de buurt van de vlieter en er zat bot in! Zelfs meer dan krabben!

Meteen de kuil eruit gegooid over stuurboord, de rest van de dag in één streep naar Stavoren gekuild. Onderweg onszelf nog nuttig gemaakt en een stuk net gerepareerd. De pannenkoeken, ons fruithapje en de knakworsten waren super! Helaas was de vangst over stuurboord niet al te denderend…

Om toch de week goed af te sluiten en de kans op die enorme snoekbaars te verhogen hebben we bij Stavoren de kuil eens over de andere boeg gegooid om vervolgens bijna it sol in te kuilen. Het werd wel al donker, dus het groen-boven-witte licht moest natuurlijk ook omhoog en de hutspot was lekkah! Na de prachtige zonsopgang van vanochtend dus ook nog een mooie zonsondergang gehad, nu met een welverdiend landingspilsje in Workum. De krabben doen nog een laatste ontsnappingspoging, er komt een hoop herrie uit de ton. Toch bijna dertien uur gevaren vandaag, waarvan tien uur gekuild! Bikkels!

image

image

image

image

image

Reacties plaatsen is niet mogelijk.