Trui Lustrum 2015

In 2015 bestaat Trui maar liefst 140 jaar! Daarnaast is het in 2015 precies 50 jaar geleden dat de BU130 werd aangekocht door “D.S.Z.V Harpyia”, de toenmalige zeilonderverening van studentenvereniging de Bolk. Deze gebeurtenissen laten we natuurlijk niet zomaar voorbij gaan, en zouden we graag willen vieren met iedereen die Trui een warm hart toedraagt.

In het kader van het lustrum zullen de volgende activiteiten plaatsvinden:

  • Lustrumweekend, 6-7 juni. Speciaal voor iedereen die de laatste 5 jaar met Trui heeft gevaren.
  • Lustrumdag, 5 september. Voor alle geïnteresseerden die Trui en opvarenden graag weer eens ziet.
  • Lustrumboek, zal worden gepresenteerd tijdens de lustrumdag. Vol met verhalen over het varen met en onderhouden van Trui

Lustrumweekend

6-7 juni hebben we met een groep van 50 man gevaren met Skûtsjes over de Friese meren. Het was een geweldig geslaagd weekend! Gudsekop

Lustrumdag

De eerste activiteit van het lustrumjaar van Trui is net achter de rug, maar de Lustrum Commissie heeft nog meer gepland! Op zaterdag 5 september zal het 140-jarig bestaan van Trui namelijk gevierd worden tijdens de visserijdag in Spakenburg. Trui zal die dag samen met alle andere Bunschoter botters in haar oude haven liggen.

Naast alle marktkramen, viskramen en klederdracht hebben wij een eigen programma samengesteld.
Om 12.30 uur zal er een ontvangst zijn bij Trui.
Vanaf 13.00 uur tot 16.00 kun je een rondleiding krijgen in het museum Spakenburg en is er verder ruim de tijd om rond te lopen in de haven en van de andere festiviteiten te genieten.
Hierna kun je borrelen op trui gevolgd door een uitgebreide barbecue en vismaaltijd om 17.30 uur.
Na de maaltijd is er natuurlijk nog tijd om gezellig na te praten aan boord.

Tijdens de lustrumdag zal ook het lustrumboek worden onthuld en is er de mogelijkheid om een exemplaar te kopen of op te halen als je dit had besteld.

De kosten van de dag inclusief museumbezoek en maaltijd bedragen €20,- per persoon. Je kunt je hier aanmelden vóór 15 augustus.

Lustrumboek

Ook dit lustrum zal er weer een lustrumboek zijn, gevuld met de beste, leukste en meest informatieve verhalen en foto’s van de afgelopen vijf jaar. Je kunt hier voor €10,- per stuk een exemplaar bestellen. Het lustrumboek is op te halen op 5 september op de lustrumdag of daarna op de Bolk op te halen of te kopen.

Opgeven voor de lustrumactiviteiten

Organisatie

Het Trui lustrum 2015 wordt georganiseerd door Wouter Kreiken (schipper), Huib Versteeg (VVT), Marieke van der Tuin (Stichting) en Pim van Steijn (schipper in opleiding). Bij vragen of opmerkingen kun je ons bereiken via lustrum@bu130.nl.