Week 5, Dinsdag

Allereest het slechte nieuws, we gaan de OWee missen :(, geen botter voor de soos. Maar het goede nieuws, de KMT gaan we wel halen. Op 18 augustus zijn we klaar.

Als je begin augustus nog tijd hebt om 1-2-3 dagen te komen helpen, heel graag, alle hulp is welkom en hard nodig! Stuur een mailtje naar de stichting: bestuur@bu130.nl

Verder hebben we komende zaterdag 22 julo een kijkdag! Kom deze dag vooral langs om te kijken hoe het werk er bij ligt.

Beginnen we nu met wat er vandaag gedaan is. We zijn verder gegaan met de dekbalken. Ze passen allemaal behalve 9. Verder was de sb voordewinder toch wel stuk, toen heb ik een nieuwe gefabriceerd. De plank waar deze uitkwam bleek wat bruinrot en schimmels te hebben. Ik hoor Jasper al met een slecht nagedaan Jochem Meyjer stemmetje zeggen: “stop maar. Begin maar helemaal opnieuw. ” Aldus geschiedde. Het tweede blok hout was beter. Deze is afgewerkt en past mooi in de boot. Erik heeft hem over de vlakbank en zaagtafel getrokken, toen was het zo gepiept.

Verder hebben Nick en Isa het achterhuisje bijna uitgespeeld. De dolboorden zaten daar in vast. Het was een feestje met een hoop gevloek en getier. Maar, redelijk succesvol. De bouten door de dolboorden zijn er nog niet uit. Maar morgen wel.

Ivor is vandaag met onze toekomstige boorden naar de houthandel geweest. Scheelt een hoop werk. Morgen gaan we de eerste dekplanken leggen en beginnen we hopelijk met een mal voor de stuurboord boordrand

Reacties plaatsen is niet mogelijk.