Aankomst in Harlingen

Inmiddels zijn we – op 1 bemanningslid na – in Harlingen. De bemanning zal bestaan uit Wouter, Marijn, Marco, Tony, Dirk, Pim, Bram, Frederik en Marieke. Donderdag waarschijnlijk nog aangevuld met Piers. De boodschappen zijn vanmiddag gehaald en daarnaast zit Trui ook voor de rest volgestouwd met extra lijnen, riemen en lampjes.

Aan het begin van de avond hebben Wouter & Pim zich bezig gehouden met de planning. Schiermonnikoog lijkt in 1 tij toch echt niet haalbaar (dan zouden we toch wel een gemiddelde snelheid van 8.5 knoop moeten halen…) & Terschelling is naar opkruisen, dus waarschijnlijk gaan we voor de optie Ameland en dan maar zo ver mogelijk doorvaren tot we vastlopen.

image

Daarna rond 22 uur naar kroeg “de lichtboei” gegaan om ons bij de wedstrijdleiding aan te melden en de vlaggetjes (om aan boeien en havenkantoren vast te knopen) en het wedstrijdregelement in ontvangst te nemen.

image

Nu de huikjes opruimen (die hebben we voorlopig niet meer nodig), navigatieverlichting ophangen en nog wat opruimen. Straks om 12 uur de bruggen en sluis door de zuiderhaven uit, gezien dit morgenochtend waarschijnlijk niet meer lukt. Lekker slapen en dan om 10 uur morgenochtend de start!

1 reactie op “Aankomst in Harlingen”

  1. Beatrice schreef:

    Succes