Dag 1: alles loshalen

De eerste echte klusdag zit er weer op. En na een lange dag hard werken zitten we op de camping onder het genot van een biertje of andere verfrissing het avondeten te bereiden.

We waren vanochtend tussen half 8 en half 9 (afhankelijk van de persoon) opgestaan en rond 9 uur aangekomen op de helling. Daar waren Diede en aantal mannen van de helling, Trui al klaar aan het maken voor het hellingen. Diede had de nacht op Trui doorgebracht, omdat er weer een lek was ontdekt en we niet wilden dat Trui voor de helling zou zinken.

Na wat gemanouvreer en een aantal pogingen lagen we mooi boven de hellingkarren en werden het water uitgetrokken. De kaarplaten werden verwijderd en de kimnaad werd voorzien van een gat om de voorhoos te legen. Onder het genot van een kopje koffie keken we vervolgens toe hoe het personeel van de helling de boot voor ons schoonspoot. De taken werden verdeeld en we gingen aan de slag.

SONY DSC

Kees en Pim gingen aan de slag om de schippers- en matenkooi te verwijderen, na aantal uren en een hoop gesteun en gezucht kwamen deze er in een aantal delen uit.

 

SONY DSC

Diede en Emiel hebben de dag gespendeerd aan het verwijderen van de stuwdruklager, zodat deze gereviseerd kan worden. Er waren tal van pogingen en technieken ondernomen om het ***ding eruit te krijgen en uiteindelijk is het nog niet gebeurd. Maandag maar eens met Wim overleggen hoe we de lager eruit krijgen.

 

SONY DSC

 

 

 

 

 

 

 

 

Marieke en Eduard hebben de dag gespendeerd aan het verwijderd van doppen zodat de houtdraadbouten makkelijk verwijderd kunnen worden. Na de lunch kregen ze ondersteuning van Pim en Kees die inmiddels klaar waten met de kooien. Aan het eind van de dag kregen we van een bezoeker nog een tip met een gatenzaag en een mal die je erop spijkert om de doppen er makkelijker uit te krijgen, deze zullen we maandag maar eens toepassen voor de laatste doppen.

SONY DSC

 

 

 

 

 

 

 

 

Na een beetje opgeruimd te hebben is het nu eindelijk weekend.

Reacties plaatsen is niet mogelijk.