Dag 0: heen en weer

De voorbereiding begon in de koudste periode van het jaar, november en wanneer gaan we ons onderhoud doen? In de warmste week sinds lange tijd… We bereiden ons voor op veel ijsjes eten en zo veel mogelijk schaduw om de zonnesteek te vermijden.

Gisteren hadden we ons busje in Delft volgeladen en vanochtend reed Eduard om 8 uur al rond om Kees, Diede en Emiel op te halen. Zo waren we om tien uur al in Elburg en konden we daar op de helling onze hele inventaris kwijt. Toen kwam het moeilijke werk: de inhouten ophalen bij de houthandel in Laren…

Erheen was niet zo moeilijk en gelukkig waren er twee vorkheftrucks waarmee de 3 inhouten binnen no-time in ons busje waren geschoven. De wielen begonnen ook meteen lekker door te zakken. Maar dat was nog niet alles. Ook de stukken resthout moesten mee. Met 3 man waren die redelijk te tillen en konden die de gaten in het busje opvullen (in de foto hieronder zijn er al stukken resthout uit de bus). Gelukkig geen politie tegen gekomen tussen Laren en Elburg. De vier stukken eiken plus de rest woog namelijk misschien wel ietsje meer dan de 905 kilo laadvermogen die was aangegeven.

Terug in Elburg eerst maar eens wat gedronken om een vochttekort te voorkomen en ondertussen gefilosofeerd over hoe deze stukken hout het beste uit de bus zouden kunnen (zonder de bus al te veel te slopen). Het meeste lukte uiteindelijk, met vereende krachten. Maar de onderste twee waren toch wat teveel gevraagd voor 3 man. Gelukkig kwam Trui al snel aanvaren en kon de bemanning lekker meehelpen sjouwen.

Nu ligt al het hout op de helling, staat de tent op de camping en gaan we zo maar eens proeven wat er aan sterk van Trui is gekomen.

Morgen de helling op!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Reacties plaatsen is niet mogelijk.