Dag 15: meer spanten erin en eruit

Vandaag gingen we enthousiast met zijn achten plus Wim aan de slag. De dag begon met allerlei kleine en een aantal iets grotere klusjes. De grote klussen die reeds de afgelopen dagen begonnen waren, waren met name het maken van de spanten. De kleine klusjes van vanochtend bestonden onder andere uit het lakken van Klein Truitje, wat al snel weer gestaakt werd door het ontbreken van materialen maar wat na de lunch weer opgepakt kon worden. Verder kon het motordeksel worden afgerond en werd er gewerkt aan de voorbereidingen van gang vijf, waar na lang beraad van Wim nog een extra stukje gesloopt moest worden. Ook werd er verder gewerkt aan het fabriceren van de nodige doppen.

Na de lunch werden wij gevraagd of wij eventueel een handje konden helpen bij het versjouwen van een puntertje op de helling. De inzet van onze gehele groep en een aantal Elburgers, samen meer dan 10 man, bracht het scheepje uiteindelijk naar de straat waar een karretje klaar stond. Vervolgens kon iedereen weer verder met zijn of haar klusje. Dit hield in dat menig spant in en uit de boot werd gehesen om gepast te worden en schaven en kettingzagen op volle toeren draaiden om alles in vorm te krijgen.

Grote drukte in het vooronder

De dag eindigde met de meeste spanten aan boord waardoor er zelfs binnen op elkaar gewacht moest worden. Hierdoor kon er al vroeg worden begonnen met opruimen waardoor er ook nog ruimte was voor een grondige veeg- en schoonmaakbeurt van de helling.

De spanten worden steeds preciezer en gelukkig ook lichter

Reacties plaatsen is niet mogelijk.