Dag 19: Ze ligt weer in het water!

Vanochtend kwamen de hulptroepen uit alle delen van het land om te helpen. Stefan, Hidde en Martijn kwamen vandaag meehelpen. We waren in totaal met twaalf en een half man. De halve was Wim die halverwege de dag zijn aanhangwagen had ingeladen en ervandoor ging. De laatste dagen hebben we nog flink gebruik gemaakt van zijn hulp met het maken van spanten en het geven van tips met breeuwen.

Meters naden zijn vandaag gebreeuwd en er zijn leuke discussies gevoerd over het afwerken van de naden met tixophalte of toch met pek. Uiteindelijk is besloten om er Tix in te stoppen. Het hout is nu super droog en we verwachten dat het flink gaat uitzetten bij het tewaterlaten en Tix is wat flexibeler dan pek. Daarnaast werkt de tix een stuk sneller en is het makkelijker bij de naden aan de zijkant en in het vlak. Kortom: alle naden zijn gebreeuwd en zijn gevuld met tix. Ook zijn de doppen gemaakt en gelijmd in de boot. De meest gestelde vraag van de toeristen aan de weg was dan ook: wat doen die kurken in de boot?

De boot moest ook snel waterdicht want er ging gecarboot worden. Om te voorkomen dat er straaltjes uit het vooronder liepen moest het flux dicht. De achterhoos zit ook lekker in de carbo. Stefan was aan het twisteren, maar linkerelleboog op carbo bleek niet zo’n goed idee.

Dan nog wat bonusklusjes: Lea heeft de bun gekrabt met de flex, Matthea heeft haar band geplakt en KT is gelakt en meteen getest.

Jaja, ‘ze ligt weer in het water’ gaat over KT. Het fokje is nog kwijt, maar aan het eind van de dag kon er toch worden opgekruist in de haven. Trui is nog niet klaar om tewatergelaten te worden. Het plan is volgende week donderdag. Volgende week moet er nog wel flink wat gebeuren. Maar eerst is het morgen tijd voor de rustdag. Waarbij we beginnen om 9 uur met yoga op de camping.

 

Reacties plaatsen is niet mogelijk.