Gefinisht.

Vanuit de haven van Workum toch nog een blogstukje. We zijn zaterdagochtend om kwart voor zeven ankerop gegaan om nog een uurtje te kunnen spannen. Het was nog donker dus heel spannend maar het ging eigenlijk heel mooi. En het leverde precies genoeg spiering op om een pond te kunnen leveren door de EB58.

Met EB58 aan de kuil

De afgelopen dagen zijn we vooral bij Den Oever geweest. Daar netten geschoten bij de kust en teruggekuild naar de Friese kust. Soms weinig wind wat het vissen en het sturen bemoeilijkte. Geen snelheid dus ook geen spiering, of waren ze er gewoon niet? Wel een opmerkelijk ander beest, een zeehond was bijna in ons sleepnet beland! Ons net wat al sinds woensdag ten noorden van Workum stond leverde een grote snoek op van wel 8 pond… helaas niet de kanjerprijs maar wel een worsteling om hem uit het net te krijgen:

20151023_165341

Dan natuurlijk nog de uitslag: een tiende plaats voor de Brijlepel met een totaal van €121,36 aan gevangen vis! En een tweede plaats samen met de EB58 in het kuilklassement met helaas maar 1 pond spiering. De winnaar had twee pond…

Het waren weer mooie dagen, tot volgend jaar!

1 reactie op “Gefinisht.”

  1. Stefan schreef:

    10de! Netjes hoor; het verdiende geld niet direct opdrinken, maar in de netten investeren 🙂