Het dek ligt of staat

Vandaag was een goede dag ondanks het weer.Het voordek zit er namelijk helemaal in!!!

Vandaag moesten er nog drie dekplanken in het midden worden gelegd en vooral de laatste plank in het midden duurde het langst. Die moest namelijk op maat worden geschaafd en dat duurde even. Vooral omdat ik het volledig met de handschaaf deed. Ik was een beetje eigenwijs en wou dat er niet teveel af werd geschaafd. Anders hebben we een dikke naad en dat willen we niet, zeker gezien er niet zoiets is als bijschaven en niet veel hout over was voor een tweede kans. Maar dat terzijde het dek is af. Vink is zelfs af met beide dekluik frames.

Dus morgen kunnen de gaten worden gezaagd en de frames erin worden geschroefd. Daarnaast kan er verder gebreeuwd worden en de laatste doppen erin worden gezet. Er zijn gelukkig al heel wat doppen in gedaan, vooral door Jorinde.

Wat morgen ook kan gebeuren is de boordrand op stuurboord bevestigen. Die is namelijk mooi op maat gemaakt en al deels bevestigd.

In ander nieuws; Miguel is vertrokken, Isa is erbij gekomen en morgenochtend is er taart omdat ik 20 wordt. Dan mag ik wel door m’n rug gaan, vandaag mocht dat nog niet.

We waren op de helling van 8:00 tot 19:30 (omdat ik het dek af wou hebben). Morgen gaan we eerder stoppen, een verstandige eis van Isa.

Dat was het stukje.

Taart, Nick

Reacties plaatsen is niet mogelijk.