Midweek update

Volgens het vorige bericht moet ik sip zijn. Maar dat ben ik niet. Het dek zit er jammergenoeg nog niet helemaal in. Er moeten nog drie planken in het midden worden bevestigd. Dat lukt morgen wel, zeker gezien Isa ons dan ook komt versterken.

Vandaag is de laatste plank op bakboord gelegd, die kant is dus af. Verder zijn bijna alle gemaakte gaten op het dek gevult met dopen die al vlak gebeiteld zijn. Met grote dank aan Jorinde die daar vrijwel de hele dag mee bezig is geweest.

Vink is vandaag ook de hele dag bezig geweest. Hij heeft namelijk een heel mooi frame gemaakt voor het voorste dekluik. Nu het andere luik nog.

Johan heeft zich onder andere bezig gehouden met de boordrand en hoe die moet aansluiten op de spanten. Ivor had jammergenoeg alleen in de ochtend tijd. Hij is een drukke man.

We hadden ook erg leuk bezoek gekregen. Namelijk van Emile Bilterijst! Hij was actief op de botter rond de jaren 80′. Hij heeft zelfs hetzelfde klusje als ons gedaan in 1986. Namelijk ook het dek, boordrand en boeisel vervangen. Dus ervaring heeft jij zeker!! Hij is ook degene van wie de oude dia’s uit het archief afkomstig zijn (die ook op de Flickr staan). Misschien maar eens een reünie houden met oud botteraars.

Meer nieuwe is er niet. We waren op de helling van 08:30 tot 19:30. In de ochtend moest wat boekhouding gedaan worden, daarom waren we wat later. Hopeljk zijn we morgen wel weer optijd.

Groeten, Nick

Reacties plaatsen is niet mogelijk.