Hoera! Trui ligt in Delft!

Na talloze keren peilen, meten en baggeren is het dan nu toch eindelijk gelukt: Trui ligt mooi in het centrum van Delft aan de Lange Geer, klaar om daar zich komende week aan vele nieuwe studenten te laten zien.

Vanmiddag rond 12 uur kwam Trui in Delft aan. Eerst werd er een tussenstop gehouden in de Nieuwe Haven, om hier 2 overgebleven houtdelen van het groot onderhoud op de kant te zetten en naar de opslag te brengen. Nadat dat was gebeurd kon er verder worden gevaren naar de Kapelse brug. Om deze brug (of beter gezegd: 2 vlak achter elkaar liggende bruggen) draaide het allemaal: zou Trui erdoor passen? De eerste brug was vooral erg laag, de 2e juist erg smal.

Eerst werd Trui een flink stuk afgezonken door water de boot in te laten lopen. Ook werd er gezorgd voor nog wat extra gewicht op het voordek: bierkratten en genoeg mensen.

Afzinken maar!

Daarna voorzichtig proberen.. zou het al passen of moet Trui nog dieper worden afgezonken?

Past het?

Gelukkig paste het net en konden we doorvaren terwijl we de boot nog een stukje extra omlaag duwden.

SONY DSC

Daarna door naar de 2e brug. Deze was een centimeter of 10 hoger, dus dat scheelde weer wat. Echter, de brug was wel een stuk smaller. Volgens de berekeningen zouden we een paar centimeter aan beide kanten overhouden. En dit klopte ook: we pasten er precies doorheen! Alleen de zwaarden moesten nog een stukje naar binnen gekanteld worden.

SONY DSC

Halverwege de brug lagen we nog even vast in de modder. Gelukkig was op dat moment de punt alweer volledig onder de brug door. Door iedereen van het voordek naar het achterdek te verplaatsen kwam de punt weer een stukje omhoog en lagen we niet meer vast op de bodem.

Daarna starten met Trui weer leeg hozen en stroom regelen voor de pomp om de rest van het werk op te knappen.

Trui leeghozen

Morgen zal er een kraan komen om de mast er weer in te tillen, daarna kan de OWee echt van start gaan!

Komende dagen is iedereen welkom om ook even langs te komen! Elke avond zijn er uiteraard mensen aanwezig op Trui. Daarnaast kan je dinsdagavond ook nog in een loopbal over het water wandelen en woensdagavond meedoen met de bootjesrace tussen Klein Truitje en een opblaasboot.

Ook organiseert de VVT nog activiteiten op de Bolk: op maandagavond wordt er kibbeling gebakken en donderdagavond vind een sterkproeverij plaats.

Tot in de OWee!

Reacties plaatsen is niet mogelijk.