Klussers bedankt & hout wordt tafel

Gisteravond was er weer een leuke botteravond op de soos. Dé ideale gelegenheid om de eerstejaars uit te leggen hoe het nou in zijn werk gaat, de komende inschrijfweekenden weer wat voller te krijgen, het fust Texels Skuumkoppe leeg te drinken, én natuurlijk om het Groot Onderhoud van afgelopen zomer nog eens extra aandacht te geven.

Na de enthousiaste presentatie van Marie-Louise over alle gave aspecten van het meezeilen met Trui gaf Marieke een uitleg over het verschil tussen de VVT en Stichting en wie wat zoal doet. Aansluitend werd direct verteld wat er afgelopen zomer is gebeurd: de 4 iroko gangen, een vlakdeel en 4 inhouten vervangen in 22 klusdagen tijd met behulp van Wim en vele klussers.

Alle aanwezige klussers kregen daarvoor ook een mooi bedankje: voor zij die langer hebben geklust een stuk iroko gang met een foto van de zichzelf erin. Voor hen die een paar dagen zijn komen klussen een mooi kapstokje, uiteraard ook van een iroko gang. Daarnaast zitten in alle bedankjes de oude spijkers verwerkt die we uit de gangen hebben getrokken afgelopen zomer.

P1040065

Wouter kwam pas later op de avond, dus staat niet op de foto. Emiel, Bram, Joram & Moritz waren vanavond helaas niet aanwezig maar zijn welkom om ook hun cadeautje op te komen halen de komende weken!

Boven de groep klussers zie je ook de mooie trofee hangen die ook gisteravond is onthuld. Dit zal ons en alle Bolkers nog voor lange tijd herinneren aan het grootse klusproject.

Over vandaag valt er ook nog iets leuks te melden: we hebben onze laatste 2 grote planken hout verkocht! Deze hartdelen waren niet geschikt om er nog een gang van te maken. Een meubelmaker in Delft, Joris Jansens, leek het echter wel wat en gaat er mooie tafels van maken. Daarvoor is vanmorgen eerst het hout in planken van een meter of 3 gezaagd.

Hout in stukken gezaagd

Aangezien we toch in de opslag waren gelijk even de restanten van de dosse delen nog uitgezocht, zodat deze ook binnenkort door d koper kunnen worden opgehaald. Verder hebben we nu alleen nog relatief smalle stukken hout over en vele stukken kromhout. Wellicht kunnen we er in de toekomst nog iets mee doen..

Op zoek naar de andere dosse delen

2 reacties op “Klussers bedankt & hout wordt tafel”

  1. Emiel schreef:

    Leuke foto! Mijn bedankje kom ik met de dies of de dag erna ophalen!

  2. hout schreef:

    Ziet er goed uit!

    Alex