Huidige stand van de mastbank

Vandaag is het mijn beurt om een stukje te tikken. Waarom? Omdat ik de eer heb gehad om als eerste mijn hoofd te stoten op de nieuwe mastbank!

Zit de mastbank er al in? Nou nee, nog niet. De mastbank lag vanochtend op het dek en op de boordrand, gisteravond hadden we net niet genoeg tijd om ‘die jetser er in te tetsen’. Na het eten gingen we namelijk snel door de DARP (Dinsdag Avond Rond en Platbodem race). Na wat rete fanatiek zeilen gingen we nog even naborrelen in het clubgebouw de watersportvereniging. Na wat naborrelen gingen we… nog wat naborrelen op de HK89 en de Schokland (een jachtbottertje). Daarna was het toch echt tijd om maar eens te gaan slapen.
In de ochtend ging de wekker aan de vroege kant. Na wat snoozen en koffie drinken was het tijd om de mastbank op z’n plek te krijgen. Gister had Wim nog even de hoekjes afgeschaafd zodat het precies zou passen. Wanneer ik zeg precies, bedoel ik ook precies. Proberen, insteken, er uit tillen, in steken, wig hier, dommekracht daar. Na veel gepiel zat hij toch eindelijk onder de boordrand. Tijd voor koffie.
Met een bakkie koffie in de hand vertelde Wim ons dat we hem nu er in theorie in zouden kunnen schuiven, maar dat het vrij moeilijk zou worden om hem er weer uit te krijgen. Dit is nodig, want het gat voor de mast moet er nog in. Ook werd er snel een hoofdrekensommetje gemaakt met oppervlakte, 3 mm dikke laag tixophalte en de inhoud van een spuitbus. We kwamen er achter dat we ongeveer de helft hebben van wat we nodig hebben. Daarom kan ik u met grote vreugd mededelen dat de mastbank er morgen in gaat!
Vandaag hebben we voor de rest wat bouten uit de krommers gehaald. Deze zaten nog vast in de zitters/liggers/oplangers die we er al uit hadden. Roestig staal willen we natuurlijk niet in de boot hebben. Helaas willen deze bouten zelf graag in de boot blijven zitten. Doorslagpennen, spitsgeslepen oude krabbers, grote hamers, griptangen en grof geweld. Altijd leuk.
Verder hebben we het prinsewerk uitgelijnd, een extra zitten er uit gesloopt en geconstateerd dat er een aantaal dingen rot zijn waarvan we dat nog niet wisten. Problemen, maar nog niet dringend. Over een aantal jaar kunt u waarschijnlijk nog een leuke blog verwachten over wat we dan aan het doen zijn!

Vandaag hebben we dus vooral bijklusjes gedaan. Niet de meest interresante dingen, maar het moet toch gebeuren. Morgen is het de grote dag. Daarna wordt het de puzzel weer in elkaar zetten. Nu zijn mensen moe genoeg om in een grote kluwe in slaap te vallen. DSCF3440

Reacties plaatsen is niet mogelijk.