Hij zit!

Vanmorgen stond in het teken van het wegkrabben van de laatste stukjes oude tixophalte en andere troepjes, gevolgd door het volledig schoonspuiten en zuigen van het dek. Na nog een paar druppels condens uit de lucht tijdens de lunch was het daarna tijd om de mastbank op zijn plek te schuiven. 

Eerst werd alles vol gesmutst met tix. Met behulp van de productielijn konden we in hoog tempo zo’n 20 bussen (6 liter) op de mastbank kwijt: bussen alvast openen, tix erop spuiten met de compressor-spuit, alles uitsmeren met plamuurmessen.  Na alle plakkerige viezigheid kon de bank naar binnen worden gewerkt. Hefbomen, krikken en breekijzers kwamen eraan te pas, maar toen het dikste stuk inmiddels op de oplangers lag gleed hij met alle gemak op zijn plek! De champagne kon open, het was gelukt om de mastbank op z’n plek te krijgen zonder het dek of boordrand te moeten verwijderen of een stuk van de mastbank af te moeten zagen!!

Het dek is daarna meteen weer vastgeschroefd en de overtollige tix-resten verwijderd. Nu wordt het tijd om de inhouten er weer in te zetten. We gaan er in totaal 4 vervangen gezien deze rot waren. De rest van de inhouten is schoongekrabt en wordt weer terug in Trui geplaatst. Hier zijn we vandaag al mee begonnen. Hiervoor worden ze eerst bijgeschaafd omdat de nieuwe mastbank een grotere bolling heeft dan de oude. 

Nu in het late avondzonnetje nog van een biertje aan het genieten op het voordek. Morgenochtend klussen we weer verder!

image

image

image

image

image

1 reactie op “Hij zit!”

  1. Eduard schreef:

    Klasse jongens, ziet er mooi uit. Ik zal komend weekend helpen met in de weg lopen en gelijk wat meenemen van mijn werk.