Tix en andere meuk

Vandaag en gisteren hebben we de boot ondergesmeerd met tixophalthe (zie de eerste foto).  Allereerst hebben we het gisteren op de nieuwe mastbank en de onderkant van het dek gesmeerd, waarna deze zijn samengevoegd (met enige inspanning). Vervolgens hebben een honderdtal schroeven (en bijbehorende boringen en doppen, een heel karwei) de binding afgemaakt. Vele schippers zullen ook verheugd zijn om te horen dat het pek in de gaten rond de watertank is vervangen door mooie iroko doppen.

Daarnaast, nadat we ons gisteren netjes hadden schoongemaakt, mochten we vandaag alweer met de tix spelen. Er zijn vandaag namelijk twee knietjes bevestigd. De komende dagen zullen er nog vier volgen, écht schoon worden we voorlopig dus nog niet.

Gisteravond heeft Eduard zich bij ons gevoegd. Dat betekent dat er nu drie (oud-)kluscoms rondlopen om overal een mening over te hebben. Op de laatste foto is te zien hoe de drie aandachtig naar een stuk oud hout turen.

Vandaag was Koos jarig. We hebben toeters en slingers aan boord gehaald, en Koos vannacht on 12 uur op een mooi toeterconcert getraceerd. Hij, op zijn beurt, had lekkere taart gehaald. En dat was niet het enige lekkere eten. We hebben zowel vandaag als gisteren lekker gebarbecued met verse mastbank- en spantenhoutkolen.

Tot slot was vandaag ook nog eens de kijkdag. Er zijn flink wat mensen langs geweest, waaronder ook aardig wat mensen die de botter al erg lang kennen, of familie zijn van de originele eigenaar. Leuk dat zij nog steeds betrokken zijn bij de botter.

IMG_20150711_143932

IMG_20150710_204618

IMG_20150710_204528

Reacties plaatsen is niet mogelijk.