In het water

Gisteren zijn we het water ingegaan. Dit is altijd spannend na lange tijd op het droge en inderdaad waren er scheuren en naden niet helemaal dicht. Dit betekende dat ik de eer had om aan boord te slapen om halverwege de nacht te checken of de pomp het wel deed. Gelukkig mochten we een goede pomp van Ivor lenen en hadden we dus geen last van drijvende vlonders.

Na de ware marathon van gisteren begonnen we vandaag iets minder vroeg dan de voorbije dagen. De eindsprint van de afgelopen dagen heeft toch wel zijn tol geëist bij eenieder. Gisteravond was Wiebe aangekomen en in de loop van de dag kwam Jan de vader van Diede het team versterken. Vandaag stond alles in het teken van het aan boord brengen van alles wat mee moet en het van boord halen van alles wat in Workum moet blijven of weer terug naar Delft moet. Dit betekende ook dat de grotere bootonderdelen die niet bij het onderhoud betrokken waren weer aan boord kwamen.

’s Ochtends werden er nog allerlei klussen gedaan. Er moesten nog doppen in en afgetikt en Ivor mocht nog een aantal gaten in de boot maken. Binnen waren Nick en Wiebe bezig met het sorteren van alle gereedschappen. In de afgelopen weken zijn namelijk de spullen van de stichting Ivor en de eigen spullen van Wiebe behoorlijk door elkaar geraakt.

Na de lunch was het tijd om de mast, zwaarden en zeilen weer aan boord te zetten, gelukkig was dit met de heftruck een eenvoudig klusje. De rest van de middag werd besteed aan het inruimen van de boot. Het vooronder werd naarmate de middag vorderde steeds herkenbaar als ons aller leefruimte aan boord. ’s Avonds werd er een aan boord gekookte maaltijd verorberd. Morgen varen!

Reacties plaatsen is niet mogelijk.