Lekkere baars en Eindbaas krab

Dit stukje gaat vooral niet over de binnenvaarder waarop we de roestvlekken konden tellen zo graag wilde hij zien waar we mee bezig waren en de charters die een wedstrijdje “hoe kom je zo dicht mogelijk bij een kuilend schip” deden.

Vandaag een frisse bemanningsjoker ingezet. Het staand want bij Hindeloopen leverde vooral kingsize krabben op waar de mannen van deadliest catch nog jaloers op zouden zijn. We waren er wat minder blij mee maar het geeft een gezellig geluid zo in de waston.

Na het binnenhalen van het staand want hebben we meteen de kuil eruit gegooid. De eerste poging werd even onderbroken, helaas niet denderend veel spiering. Na een stukje hoog aan de wind en een windshift verder gaan kuilen. Gelukkig een meer geslaagde poging! Vanavond konden we de net maatse baarsjes dan ook niet weerstaan, we hebben echt heerlijk gegeten hier in den oever!

Vlakbij de lollypops het staand want voor vannacht uitgezet, we hopen op minder krab en meer vis. Meer wind dan het laatste uur zou ook welkom zijn, twee uur varen over twee mijl is toch net een beetje jammer…

Zin in morgen, onze joker heeft gelukkig nog wat extra energie!

image

image

image

1 reactie op “Lekkere baars en Eindbaas krab”

  1. Beatrice schreef:

    Ondanks alle “tegenslag” toch nog lachende gezichten!