Op vakantie!

Vorige week was de eerste zomerweek van Trui: vanuit Zoutkamp heeft de groep Trui via de Duitse waddeneilanden verplaatst naar Carolinensiel. In Carolinensiel zijn wij (Marie-Louise, Pim, Wouter, Koos, Roderik, Yvonne, Bram, Martin en ikzelf) zaterdag 12 juli opgestapt. Na de boodschappen en tankbeurten tijd voor eten en nog even naar de kroeg om de troostfinale te zien.

Zondag op naar Spiekeroog: met een lekker windje onze eerste wadmeters maken. Een niet al te lange dag varen zodat we eind van de middag nog mooi het eiland konden verkennen en eventueel vroeg konden slapen voor als we de Duitse bocht zouden oversteken. Dus op het eiland naast vliegeren ook maar even goed kijken naar de branding. Vanaf het strand zag het er niet heel spannend uit, maar toch wel erg lastig te zien.
De weerberichten gaven echter waarschuwingen voor windstoten 7 en een golfhoogte van 2-2,5m. Toch maar niet oversteken dus.
Op Wangerooge was de leuke kroeg vol. De andere kroeg was een ‘familiekroeg’ waar we toch wel geacht werden stil te wezen. Na de wedstrijd werd daarom de afterparty gehouden in de dektent van Wouter & Roderik.

Vandaag een beetje uitslapen en met een rondje extra en even een stukje zeegat (golfde leuk, maar niet om bang van te worden) door naar Wangeroog. Een deel van de groep is nog met het treintje naar de stad gegaan en terug gewandeld. Het plan voor morgen is ook vast gemaakt: 6 uur wegvaren, 17 uur in Pellworm. Nu nog even douchen, loungen in onze met matjes geknutselde loungehoek op het achterdek en op tijd naar bed. We zijn benieuwd naar de reis van morgen!

2 reacties op “Op vakantie!”

 1. Beatrice en Jan schreef:

  Fijn te lezen dat het jullie goed gaat.
  Veel plezier verder vanuit zonnig Eddinburgh

 2. EB58 schreef:

  Veel plezier daarboven! Wij zoeken nog kobbertacks (koperen, taps toelopende nageltjes van 2cm, 2mm dik en platte kop). Schijnen in Denemarken zeer gangbaar te zijn in de watersportwinkels. Hier echter niet te vinden. Bestemd voor het vastzetten van presenningband. Mochten jullie nog tegen een voorraadje aanlopen…;-)

  Geniet van de ongetwijfeld mooie omgeving en zeil lekker! Wij mogen over een paar dagen.

  Hartelijke groet uit een warm Hoorn,
  Derk&Bertien