Pannenkoeken eten

Onze wacht zou beginnen om 12:00 ’s middags. Wegens dat we eerder deze dag vastgelopen waren hebben we wat extra rustuurtjes gecreëerd en zijn we overeen gekomen dat wij wel wat later uit bed kunnen komen. Dus om 12:20 gaat de wekker, en tot onze grote verbazing ligt er nog een pakketje in de kast.

Bij de start heeft de wedstrijdleiding een pakketje meegegeven aan ieder team met daarop instructies over wanneer je hem mocht openen. Daar stond duidelijk op ‘zaterdag 12:00’. Uiteraard zijn wij fanatiek en hadden we bedacht dat pakketje onmiddelijk te openen om de toegestane tijd. Vandaar dat wij verbaasd waren dat de andere shift dit nog niet gedaan had.

Bij openen van het pakketje blijkt er een stricte tijdsrestrictie te zijn. Tussen zaterdag 12:00 en 13:00 dienen wij het anker eruit te gooien, het pak pannenkoekenmix uit het pakketje te bakken, op te eten, en na minstens 24 min en pas als alle pannenkoeken op zijn weer het anker te lichten en door te varen. Dit voor 1 bonuspunt.

Dus, het eerste wat wij doen is naar buiten rennen en de vorige shift inlichten: ‘jongens, gooi het anker erin, we moeten pannenkoeken bakken!’. Na wat vreemde blikken wordt de precieze invulling van het plan geschetst. Een belangrijke aanpassing is dat wij in plaats van water deels bier hebben gebruikt voor het beslag. Zo mogen wij onze shift heerlijk beginnen met een vers gebakken pannenkoek!

2 reacties op “Pannenkoeken eten”

  1. Marieke schreef:

    Haha wat een verhaal. Als je nog langer had gewacht was misschien het hele tijdwindow alweer voorbij.

  2. Kees schreef:

    Haha, lijkt me een leuke manier om je shift te beginnen. Bierpannekoeken op het wad zijn altijd een (plus)puntje!