Uitslapen na de finish

Ondanks ons wachtsysteem van 4 uur op, 4 uur af was iedereen toch wel moe na de race. Vandaag ons laatste blogstukje, met de uitslag!

  1. BU20 – 22 punten
  2. BU130 – 19 punten
  3. HL93 – 16 punten
  4. LE44 – 15 punten
  5. Robbe – 12 punten
  6. AM1 – 9 punten
  7. HD2 – 1 punt

Hoewel we als eerste finishten zijn we dus tweede geworden. Verloren van de BU 20 (die dan ook wel twee Trui-schippers aan boord had).

Tijdens onze vorige post lagen we vast op Noorderhaaks, tussen onze zeehondenvriendjes. Daar hebben we uren zitten rekenen of het mogelijk was om de punten bij de Vriendschapston nog te halen. Want moet je op de Binnen Breesem rekenen met het tij van Oudeschild of Texel Noordzee, hoeveel is de verhoging en wat is het verschil tussen LAT en NAP naast Texel? Uiteindelijk was de conclusie dat er 87 cm water zou staan, te weinig want we zouden moeten opkruisen. Dan maar meteen naar het Zachtebed en gokken dat de concurrentie er ook niet overheen zou komen…

Om 23 uur kwamen we los, dankzij bomen en een derdehandje een uur eerder dan gepland! Snel de Texelstroom op, tussen alle Vissers die uitvoeren. Het begin van het Zachtebed duurde lang want stroom tegen en opkruisen. Daarna op een kompaskoers in het donker naar de goede ton in het Scheurrak Omdraai. Dankzij veel kruispeilingen (en een beetje geluk) de goede ton meteen gevonden en snel door. In 5 uur het parcours gevaren. Op naar het laatste punt in Breezanddijk!

Netjes op zeil naar binnen en dankzij de goede zeilhijstiming en bijroeien ook in 1 slag weer eruit. Nu als een speer naar de finish in Den Oever. Daar kwamen we als eerste aan. Vervolgens alle andere deelnemers opgewacht en een toeterend welkom verzorgd.

 

Hierboven de route en de grafiek geeft onze snelheden. Een maximum van ruim 8 knoop gehaald. Veel, maar opvallender was de afstand: 259 zeemijl in 66,75 uur. Gemiddeld 3,88 knoop en dat is inclusief vastliggen op Noorderhaaks en de aanlegjes in de havens!

ZBR15-profile

Wat een geweldige wedstrijd is het toch. Alle deelnemers heel erg bedankt en tot volgend jaar!

Reacties plaatsen is niet mogelijk.