Zeehondensafari

26042015207Vannacht zijn we vertrokken van de blauwe balg ri. Terschelling via het oosterom. Onderweg kwam de HL93 ons tegemoet, voorzien van een goed felle schijnwerper. Iets verderop treffen we de bu20 voor anker,ze roepen iets over geen wind, wat op zich waar is maar dat weerhoudt ons er niet van om dapper voort te peddelen. Half roeiend, half zeilend overwinnen we ook dit wantij en is het weer tijd voor een wachtwissel. Het is inmiddels ook lekker mistig, dus de tonnen vinden is nog best lastig.

Halverwege ons schoonheidsslaapje schrikken we opeens wakker door een klap. Door de stroming waren we wat dichterbij het groene havenhoofd gekomen dan ons lief is, en hij wilde ons niet zomaar laten gaan. Met wat gewiebel en een powerboom waren we zo weer op weg en konden we Terschelling toevoegen aan ons lijstje. En wij weer ons bedje in. Onderweg heeft de vaarploeg ons nog geprobeerd te keren door bovenlangs de richel naar vlieland te gaan. En weer terug. Oja, daar kwam de AM1 nog even tevoorschijn.

Door het Inschot en het Scheurrak Omdraai  zijn we volle por richting het westen gestoven en hebben we net op tijd de volgende zeehondenbank gevonden. Op gepaste afstand heben wij onze post gevat en wachten we tot het opkomend water ons weer vrijmaakt van Noorderhaaks. Het is hier reuze gezellig met al die nieuwsgierige beesten die ook vlakbij een kijkje komen nemen.

En verder? Dat zien we dan wel weer, voorlopig liggen we hier nog wel even en is het tijd voor een eenvoudige doch voedzame maaltijd, couscous deze keer.

 

 

 

 

4 reacties op “Zeehondensafari”

 1. Marie-Louise schreef:

  Ahh super lief. En toch nog noorderhaaks gepakt. Lekker bezig! Nou span die zeehondjes zo maar voor de boot voor extra snelheid, of mag dat niet…..

 2. Beatrice schreef:

  zorg goed voor jullie zelf, niet alleen af en toe wat slaap, maar ook regelmatig voedsel naar binnen werken!

 3. Angela Brantjes schreef:

  Schattige foto! Het oranje-zonnetje schijnt hier met een stevige wind , want de koning komt zo dadelijk op bezoek bij onze buren ( Dordt), ze gaan hem ophalen op het water met een hele parade. En weten dus niet dat ze de leukste boten moeten missen, want die zeilen of roeien ( !!!!) nu op de Waddenzee!
  Veel succes vandaag, zet ‘m op!!

 4. Angela Brantjes schreef:

  Gefeliciteerd met jullie zilveren plak!