Dag 11: De boot wordt weer heel.

De boot begint weer steeds meer een geheel te vormen. Emiel en Diede hebben vandaag hun projectje op het voordek afgerond, na lang schaven, schuren en kloppen zit de waterbalk eindelijk weer op zijn plaats. heeft Emiel nog een laatste krachtinspanning geleverd om de bouten extra hard aan te draaien.
Inmiddels zit de derde gang ook op zijn plek. Het is de grootste van het hele schip geworden. Deze gang is namelijk uit één stuk gemaakt in tegenstelling tot de twee delen iroko die hij vervangt. Het krombranden ging vrij soepel waarna we hem op zijn plaats hebben gezet. Bij het passen waar de bouten moeten komen paste de gang aan de achterkant niet perfect tussen de deken en de oude gang. Wim merkte echter op dat hij nog 5 millimeter naar voren zou schuiven en dan perfect zou passen. En zo geschiedde. Met een Hamer past alles.
De tixophaltecrisis: blijkbaar waren 24 bussen tix niet genoeg… Chris en Emiel zijn in de auto gestapt om bij de Bouwmaat in Zwolle de tixophaltevoorraad op te maken. Ze vroegen zich wel af wat wij met 46 bussen moesten doen. Een boot fixen dus. Daarna naar Urk om het stuwdruklager op te halen. Het lijkt zowaar te passen!
Johan en Chris zijn bezig geweest de koelspiraal weer in elkaar te schroeven. Dat bleek meer werk dan gedacht. Het ding bestaat uit vier stukken pijp die aan elkaar gezet zijn met knelsokken. Daaraan hebben we twee stukken toegevoegd om de doorgesleten delen te vervangen. Het geval in de bun stoppen lukte. De koppelingen aandraaien lukt ook. Toen die vastzaten bleken er bijzonder veel plekken te zijn waar de verschillende bochten over elkaar schavielen. Als je daar wat aan probeerde te doen werd het op tien andere plekken erger. Dit frustrerende klusje hebben we tegen vieren opgegeven en morgen kijken we er met een frisse blik naar waarna we de boel in drie tellen in elkaar schuiven; ofzo…
Mocht u de komende dagen minder van ons lezen dan komt het doordat de bovenste rij toetsen van Eduards laptop niet functioneert, de e-toets van Pims laptop kapot is, de Ipad van Kees van Steve Jobs geen foto’s mag uploaden en de campingwifi steeds minder van zich laat horen. Wij zullen echter ondanks deze eenentwintigste-eeuwse toestanden ons uiterste best blijven doen u, de trouwe lezer, op de hoogte te blijven houden over onze negentiende-eeuwse dame.

Reacties plaatsen is niet mogelijk.