Dag 12, 13 en 14: Laptop, lager en liggen in het gras

Voor de nieuwe week komt er nieuwe klushulp. Vandaag is Wouter uit Delft gekomen met een hoop extra klusspullen en een werkende laptop. Dus we kunnen (voorlopig) weer stukjes typen voor op het blog. Dus dat doen we dan maar.

We beginnen maar waar we mee geëindigd zijn. Vorige week donderdag is de derde gang erin gezet. ’s Avonds heeft Wim de laatste gang al in de brandstelling gezet zodat deze vrijdag gebrand kon worden. Dat ging bijzonder snel. Vrijdag is de gang namelijk gebrand, gepast en erin gezet. Aan de buitenkant zag het er toen uit alsof we klaar waren. Maar we gingen meteen verder met de inhouten eruit slopen. Aan het eind van de dag is het eerste nieuwe inhout al grotendeels tot zaagsel gemaakt met Wims kettingzaag, want er zit nog best een hoop onnodig hout aan zo’n boom.

Het nieuwe stuwdruklager is ook een stukje lichter gemaakt dan toen we hem kregen. We hebben namelijk besloten om de extra borgboutjes die Wim ooit in de vorige gezet had, in verbeterde vorm weer terug te zetten. Hiervoor moesten er wel twee gaten geboord worden, en schroefdraad erin getapt worden. Dit werd natuurlijk gedaan door twee personen die nog nooit een draad getapt hadden en die dat mochten oefenen op een ding van ruim €1100. Best spannend… Maar het lijkt wel gelukt te zijn. De draad is getapt, het lager is nog heel en de M12-bouten van A4 RVS die bij het lager zaten passen erin. Maandag maar eens kijken hoe het lager in de boot past.

Vrijdag en zaterdag was er ook extra klushulp: Stefan en Marie-Louise kwamen vrijdag en zaterdag om mee te helpen en ze namen zaterdag Moritz ook mee. Er was ook nog genoeg te doen. Stefan is op de warmste dag van het jaar in onze sauna (vooronder) bezig geweest een zitter eruit te slopen en Marie-Louise heeft de schildertaakjes van Marieke overgenomen en heeft samen met Eduard de stuurboorddekennaad gebreeuwd.

Chris heeft (samen met Johan) voor hij weer burger ging spelen nog even de koelspiraal in de bun geplaatst. Op zaterdag is de koelspiraal weer gevuld met koelwater en op de motor aangesloten, dus voor een werkende aandrijflijn mist nu alleen nog de dieseltank, de accus’s, de homokineet en het stuwdruklager. Oh ja, we moeten ook niet vergeten het borglijntje van de schroef af te halen en weer diesel in de tank te stoppen.

Zondag was het lekker rustig op de camping. Alleen Johan en Kees bleven achter en het was erg saai.

Reacties plaatsen is niet mogelijk.