Het eerste klusweekend zit er op: Trui is klaar voor het winteronderhoud!

Untitled

Het eerste klusweekend van het jaar zit er weer op: Trui is weer klaar gemaakt voor het winteronderhoud van 2013.

Na vrijdagavond het busje ingeladen te hebben met de benodigde klusspullen en voedsel, zijn we (Johan, Koos en Jeppe) zaterdagochtend naar Rotterdam gereden. Daar zat Stefan al aan de koffie op Trui en ook Marie-Louise kwam nog even langs.

Stefan en Jeppe zijn beiden de mast nog in geweest om ook de blokken mee te kunnen nemen voor een welverdiend onderhoud. Binnen zijn alle matjes, kastjes, vlonders en andere loszittende onderdelen verwijderd en naar het busje gebracht.

Rond drie uur waren we klaar met spullen heen en weer slepen en zat het busje vol met dingen die voor de winter in Delft opgeslagen en onderhouden worden.

De terugrit bracht ons nog dwars door het kleine dorpje De Lier om daar een, via Marktplaats gevonden, haspel te kopen. Na deze tussenstop door naar de Bolk om daar het busje leeg te halen.

Aan het eind van de dag zijn alle zeilen uitgehangen om te kunnen drogen en ook de zwemvesten mochten eindelijk eens luchten.

Untitled Untitled Untitled

Zondag bestond vooral uit schoonmaken en opruimen. Alle bestek, borden en pannen van Trui zijn afgewassen en waar nodig ingevet. De theeketel glimt weer en de bakskisten zijn uitgesopt. Alle zeilen blijken na een nachtje hangen droog genoeg om opgeruimd te worden en krijgen een veilig plekje in de Bolk.

Ook alle vlonders worden afgespoten en geschrobd en daarna kwijt gemaakt achter een stellingkast op het level. De overgebleven spullen krijgen een plekje op zolder.

Untitled Untitled Untitled

Kijk voor meer foto’s van dit eerste weekend op Flickr en kom komend weekend helpen bij het eerste echte klusweekend in Rotterdam!

 

1 reactie op “Het eerste klusweekend zit er op: Trui is klaar voor het winteronderhoud!”

  1. Martijn schreef:

    Gelukkig is het busje net groot genoeg! 😛