Het zit erop…

Nou ja, het boeisel zit rondom op de boot, inclusief alle doppen. De berghoutsnaad is rondom gebreeuwd en afgetixt (zo veel tix!) Ook heeft Ivor vandaag twee bolders geproduceerd en op maat gemaakt met trapezoïde zwaluwstaartverbindingen. De pennen moeten er nog in en dan kunnen ze definitief op hun plek. Evelien kwam ons vandaag versterken en heeft alle 110 doppen op stuurboord geplaatst en afgewerkt. Tram is vanochtend naar huis gegaan.

Ook het vooronder is weer afgewerkt. Alle onderdelen zitten op hun plaats, alle vlonders passen of zijn op maat gemaakt. Allen het bijzeilenplankje heeft nog wat aandacht nodig. Ook zijn haakjes en olielampjes opgehangen.

Alle steigers en enkele kubieke meters zaagsel zijn weggehaald rondom de boot, want vanavond wordt ze weer op de kar gezet, dus morgen zullen we Trui een meter hoger terugvinden, dan waar we haar hadden achtergelaten. Morgen gaan we alle naden in de romp aanslaan, want na bijna negen weken op de kant zijn die wel uitgedroogd. Of Trui nog wil drijven? We gaan het morgenavond hopelijk meemaken….

1 reactie op “Het zit erop…”

  1. Evelien schreef:

    Lekker gewerkt! Nog nooit zo opgeruimd gezien!