Woensdag

Vandaag begonnen we om 8:15, goed genoeg! Lisa begon met het laatste spant verlengen, terwijl Tram al de blokjes mooi pas schaafde met de deken poten. Ikzelf (Nick) begon met het extra bevestigen van de boordrand door aan beide kanten van de boot 4 draadeinden door de deken poten te draaien. Dit klusje was lastiger dan gedacht en duurde tot wel 16:00, deels door onderbrekingen. Maar het eindresultaat is wel erg mooi.

Rond de middag hebben we Lisa’s spant met z’n allen aan de boot bevestigd. Tram heeft zich met veel plezier gestort op de Kachelpijp die hij met veel tix, schroeven en spug vast heeft gekregen.

Wout is vandaag weer verder gegaan met het krophout en de schildborden pas maken. Update het past! De binnenkant van schildborden zijn zelfs al mooi geschaaft en het krophout is veer één geheel gemaakt.

Ivor is verder gegaan met het boeisel die op de achterkant er al mooi op is geklemt, nu nog vast.

In de namiddag (na 17:00) zijn we dopen gaan maken voor de buitenkant. Jammergenoeg zijn er veel gaten met maat 24,26,27. Terwijl de proppen boren allemaal in stappen van 5 zijn.

Dit probleempje los je op door een schuurpapiertje op de flex te zetten. De flex andersom in de bankschroef doen en vervolgen het kleine dopje dunner te schuren. Dat mocht de kluscom zelf maar even doen.

Er zijn uiteindelijk redelijk wat doppen in geslagen.

Om 19:00 hadden we echter wel voor gezien. Op naar de camping waar we isa zullen tegenkomen. Die komt ons deze week versterken, net als volgende week.

Tomaat, Nick

1 reactie op “Woensdag”

  1. Evelien schreef:

    Wauw, boeisel erop! Ziet er goed uit!