Dag 2: schot in (/uit?) de zaak

Vanochtend kwamen we op de werf aan en troffen we een prettige verrassing. Gisteravond had werfbaas Ivor zelf de kar met Trui (ja dat klinkt nog steeds raar) binnengezet. We konden dus vandaag lekker in de schaduwrijke en beschutte loods klussen.

We gingen door waar we gisteren gebleven waren, uitbouwen en slopen. De meest pittige tegenstander van vandaag bleek toch wel het schot tussen de kooien en het naaivlak. Dit deel was al heeel lang niet los geweest en moest met vereende krachten en veel gereedschap worden gedemonteerd. Buiten de boot werd er op het voordek doorgewerkt met sloop en demontage. De braadspil ging van boord waarop de schelpen voorzichtig konden worden verwijderd. Hierna werd het overige blik van de boot gepeld

Op de delen waar het blik reeds vanaf was kon er worden voorbereid op het verwijderen van de boordrand. Dit betekende krabben, doppen tikken en soms schatgraven (zie foto).

Hierna was het tijd om op te ruimen. Vooralsnog wordt er lekker gewerkt en liggen we goed op planning. Eenmaal op de camping aangekomen werden we (net als de rest van Nederland) getrakteerd op een beste bui. Gelukkig heeft de camping een overkapte recreatieruimte met fornuis dus konden we lekker droog koken en eten. Na het eten was het gelukkig weer droog en konden bij de tent de steentjes tevoorschijn worden gehaald. Tot morgen!

Reacties plaatsen is niet mogelijk.