Week 2, Dag 1

Vandaag begon de beste week van het grootonderhoud: week 2! We hebben een fantastisch goede groep mensen om mee te helpen (welgeteld Wiebe en ik, later in de week meer), dus de taken gaan vliegensvlug voorbij.

De dag begon met de verdere ontkropping van het resterende krophout en het demonteren van twee knieën en een oplanger. Het krophout vergde wat lompe kracht met een grote hamer, wiggen en meerdere recipro zaagjes (tip: houtzaagjes zijn niet zeer geschikt voor het doorhakken van dikke RVS pennen).

De middag hebben we besteed aan het verwijderen van één laatste stuk van het krophout dat uiteindelijk nog vast bleek te zitten met twee verstopte bouten (wie maakt er dan ook iets vast via de uiterste punt van een gang?) Het blok zelf heeft deze exercitie helaas niet overleefd… Verder heeft Wiebe zich uit de naad gewerkt om meer dekplanken te verlossen uit hun lijden, en heb ik een poging gewaagd om alle bouten uit het bakboord boeisel te verwijderen.

Nu zitten we op de camping na een heerlijke maaltijd van rijst en currie met bloemkool (gedoneerd door vertrekkende Duitse buren), en genieten we van de natuur: vogeltjes, egels, muizen, drones, en zo.

Reacties plaatsen is niet mogelijk.