Dag 12: een dag uit het leven van KT

Lief dagboek,

Vandaag wordt dit blog geschreven vanuit KT, er is vandaag namelijk vet veel met mij gebeurd! Terwijl Trui nog verder werd gesloopt, is er voor mij een nieuwe peddel gemaakt! De oude peddel bestond alleen uit een stok, wat niet bijzonder handig is voor een peddel, gister zijn daar twee blokken aan gelijmd! Het ene blok is van Douglas-hout, wat hout is met een mooie roze kleur, met de bijzondere eigenschap dat het stijver wordt wanneer de nerven verder uit elkaar liggen. Vandaag zijn deze blokken in de juiste vorm geflext, en vervolgens geschaafd, om tot een mooie vorm te komen. Toen ik vanmorgen wakker werd, lag ik in de armen van drie sterke personen die me naar binnen tilden! Ik mis het gras, de zon, en de klavertjes wel, maar er gaan vast leuke dingen met me gebeuren! Vandaag is er ook begonnen aan spanten; de eerste mallen zijn gemaakt, de mallen zijn verdeeld per stuk hout, en de eerste oude spant is al uit Trui! De mensen die mij en Trui aan het opknappen zijn waren eerst van plan om andere spanten te vervangen, maar uiteindelijk bleken andere spanten meer rot te zijn. Ik en al mijn accessoires (waaronder mijn nieuwe peddel!) zijn vandaag ook gelakt! Nu zie ik er weer mooi glimmend uit, en lijk ik al bijna op een kwaliteitsboot! Vandaag was dus een geslaagde voor mij, voor Trui, en voor de mensen die aan ons klussen! Ze lopen nog steeds op schema, ze zijn nog niet verbrand, en ze vinden het nog steeds (meestal) leuk!

Lekker buiten in het gras

2 reacties op “Dag 12: een dag uit het leven van KT”

 1. Wim van Veen schreef:

  Dag,
  Wie is Harry Siblesz? Ik ken alleen Jan Siblesz, een zoon van neef Tjeerd uit Leeuwarden. Ben benieuwd.
  Groet,
  Wim van Veen

 2. Jan Siblesz schreef:

  Beste Wim,

  Je hebt volledig gelijk. De ‘Harry’ in kwestie (ik dus) betreft inderdaad Jan Siblesz zoon van Tjeerd Siblesz uit Leeuwarden kleinzoon van Jan Siblesz en Helena (Lenie) Siblesz-Francke uit Harderwijk. Door de loop der omstandigheden heb ik in de studentenwereld de bijnaam Harry gekregen die daar consequent wordt gebruikt. Vandaar de verwarring.